Tillväxt – förädla och förvärva

Vi växer primärt genom förvärv, men minst lika viktigt är förädlingen av de produkter vi erbjuder de olika marknaderna. En viktig del här är att vi kontinuerligt investerar i vår produktportfölj, för att vårt erbjudande ska fortsätta att vara relevant även i framtiden. Det betyder att vi har ett genuint långsiktigt perspektiv på de förvärv vi gör och hur de genomförs. I det ingår självklart en matchning av vilka bolag som vi kan vara rätt för och som kan vara rätt för oss. Vi föredrar en grundlig dialog där vi som bolag lär känna varandra ordentligt.

Hur vi vuxit fram till nu

Vitec är ledande inom Vertical Software och har sitt ursprung i Umeå, Sverige. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer och växer primärt genom förvärv av bolag som liknar oss. Idag har koncernen nästan 1 500 medarbetare och omsatte 2 778 miljoner kronor år 2023. Huvudkontoret och större delen av koncernledningen finns i Umeå. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm.

Siffror i korthet

11

Vi har verksamhet i 11 länder.

1 500

Vi har hunnit bli femtonhundra kollegor.

41

Affärsenheter

1985

Året då Vitec grundas.

2 778

Antalet miljoner kronor vi hade i omsättning under 2023.

24 600

Antalet kunder vi har.

Vi är entreprenörer med ett långsiktigt perspektiv.

Vårt arbete med förvärv och förädling bygger på en enkel och transparent process. I grunden handlar det om att vi är entreprenörer som har en dialog med andra entreprenörer. Vi är med andra ord inget investmentbolag, utan försöker hålla förvärvsprocessen så enkel som det bara går. Har du frågor kring hur vi arbetar med förvärv och förädling? Kontakta mig så berättar jag mer.

Aleš Zobec, M&A
+46 72 083 06 27
Skicka e-post